Бразилската легенда на футбола Пеле почина на 82-годишна възраст. Един от най-великите футболисти на всички времена, Пеле поделя върха във вечната ранглиста по най-много голове за Селесао със 77 попадения. Той е единственият трикратен световен шампион и е определен за Играч на века през 2000 година. 

„Художник в моите очи е човекът, който може да освети тъмна стая. Никога не съм и няма да намеря разлика между паса на Пеле към Карлос Алберто на финала на Световното първенство през 1970 г. и поезията на младия Рембо. Всяко едно от тези човешки проявления е израз на красота, която ни докосва и ни дава усещане за вечност", споделя за него френската легенда Ерик Кантона. 

„Казах си преди мача, че той е направен от кожа и кости, както всички останали, но грешах“ - това са думи на италианския защитник Тарчизио Бургнич, на когото беше възложено да пази Пеле във финала на Световното първенство през 1970 г. Той получи жълт картон в 27-ата минута, Бразилия спечели мача с 4-1, като Пеле отбеляза единия от головете.